POZIV ZA GRAĐANE – Radionica “Solarni izvori energije kao odgovor na klimatske promene”

POZIV ZA GRAĐANE – Radionica “Solarni izvori energije kao odgovor na klimatske promene”

Posledice koje nam ostavljaju klimatske promene (ekstremni vremenski uslovi, smanjenje poljoprivrednih prinosa, smanjenje kvaliteta i količine vodnih resursa, gubitak biodiverziteta, itd.) su sve evidentnije iz godine u godinu. Imamo sve manje vremena da zaustavimo ovaj trend i zbog toga je, pored institucija, neophodno uključivanje građana u procese borbe protiv klimatskih promena. Postoje različiti načini na koje možemo dati doprinos u ovoj “borbi”, a solarni izvori energije su jedan od načina.

Da li znate kako su povezane klimatske promene i proizvodnja energije? Kakvi tipovi solarnih izvora energije postoje? Kako se građani kod nas i širom sveta udružuju u energetske zadruge i pokreću startape koji se bave solarnom energijom? I najvažnije, kako su novi zakoni i državne subvencije olakšale mogućnost i vama da postavite solarne panele za svoje domaćinstvo i prodajete struju EPS-u?
Ako na neko od ovih pitanja želite odgovor, dođite na radionicu i diskusiju, saznajte sve što vas zanima i upoznajte istomišljenike sa kojima ćete moći da razmenjujete znanja i iskustva u proizvodnji zelene energije.

Radionicu će voditi Bojan Milovanović, predsednik udruženja GM Optimist i predstavnik mreže organizacija “Klimatski forum”.

Vidimo se u petak 24.09, u 11 časova, u Regionalni inovacioni startap centar Užice (RIS centar), ul. Miloša Obrenovića 1.

Radionica se sprovodi u okviru programa EKO-SISTEM Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS), uz podršku Švedske preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).